Hypnotherapie
Psychotherapie
Psychosociale begeleiding

EFT (Emotional Freedom Technicals)

EFT staat voor "Emotional Freedom Techniques" of vertaalt, Emotionele Vrijheid Technieken. EFT gaat er vanuit dat iedere negatieve emotie het gevolg is van een verstoring in het energiesysteem. Deze verstoring zorgt ervoor dat u (hevige) emoties voelt over bepaalde gebeurtenissen en situaties. Door op het moment dat deze (hevige) emotie zich voordoet, met twee vingers, op bepaalde meridiaanpunten te kloppen, wordt de verstoring in het energiesysteem opgeheven. Als gevolg hiervan verdwijnt of verlicht de negatieve emotie. Meestal gebeurt dit direct, soms duurt het langer. Het succespercentage van EFT is erg hoog. Deze ligt tussen 80 en 85%.

Eenvoudig verwoord is EFT een unieke versie van acupunctuur, zonder dat daarbij gebruik wordt gemaakt van naalden. Het is ontwikkeld door de Amerikaanse ingenieur Gary Graig. Ze vindt haar oorsprong dan ook in het Chinese Neigong. In plaats van naalden stimuleren we de energie meridiaanpunten op je lichaam door er op te kloppen met de vingertoppen.

De methode lanceert de ontdekking van een gezegde dat luidt:

ďDe oorzaak van alle negatieve emoties is te herleiden naar een verstoring van het energiesysteem.Ē

EFT werkt snel en is effectief bij negatieve emoties, angst, verdriet en boosheid. Door te werken met EFT zul je merken dat de emoties verminderen, de pijn uitdooft, verdriet verzacht, woede kalmeert en spanning maakt plaats voor innerlijke rust. Tevens is EFT een hele goede methode voor ik-versterking.

EFT wordt gebruikt voor:

Traumaverwerking

Angsten

Rouw

AllergieŽn

Pijnklachten

Stressbestendigheid
Beslissingsvaardigheden

Gesprekken voeren in het openbaar
Uitdagingen aandurven
Eigen kwaliteiten
Talenten
Prestaties
Omgaan met lastige mensen of situaties
Ik versterking
Doelen bereiken
Zelfacceptatie

Maar ook bij:

Gewichtsmanagement
Stoppen met roken
Stoppen met andere ongewenste patronen
Jezelf zijn en bij jezelf blijven

Hypnotherapie

Psychotherapie

Psychosociale begeleiding